19 Ocak 2014 Pazar

19 Ocak 2014

Öncelikle 2014 yılı hepimize hayırlı olsun.2013 benim iç bal ve polen üretimi olarak çok kısıtlı geçmiş,koloni kayıpları yaşamıştım.Bu sene hava şartlarının anormal geçmesi oldukça korkutuyor beni.Ağaçlar hareketlenmeye başladı.Tabii arılarımda.Nerdeyse hiç salkım olmadılar diyebilirim.Hemen hemen her hafta 2-1 şerbet vererek takviye ediyorum.
Bugün de takviyeye devam ettim.Şerbetlik kapak kısmı kek-şerbet diye 2 seçeneği olmasına karşın ben hep kek kısmını kullanıyorum.Arıların boğulmaması içinde düşen yaprakları kullanıyorum.
 Şerbet gözüme az gelince toz şekeri şerbetin içine döktüm.
 Haftaya bakalım hepsini çekebilecekler mi ?
 Mevsim kış olunca evde müsait olunca bazı denemelerime devam ediyorum.Geçen seneden kalma yaklaşık 6 çöp poşeti balmumu petekleri var.Bunları değerlendirmek için beğendiğim mumdan kalıp yapmaya karar verdim.Model olacak beğendiğim mumu kağıt bardak içine koydum.
 Model yerinden hareket etmesin diye bardak altından toplu iğne ile sabitledim.
 Silokon malzemesini başka bir bardakta iyice karıştırdım.
 Model üzerine malzemeyi döktüm.48 saat donması için beklemeye aldım.
 48 saat sonra silikon donmuştum.İçinden modeli çıkarıp elimde bulunan balmumunu eritip kalıba doktüm.Mum ipini tel ile sabitleyip gerdim.
 Üstten görünüş,
 Ve sonuç.Balmumunun cürufu üst kısımda toplandığı için siyah çıktı.Daha temiz bir balmumu kullanınca bu sorunda olmaz.
 2011 yılında yaptığım fanlı körük bir fuarda satılmıştı. Şimdi yeni versiyonunu yapıyorum.Diğerinden farkı pil şarjı için pilleri çıkarmaya gerek olmayacak ve pil durumunu gösteren ledler ilave edeceğim..
 Evde kendi ürünümüzü üretme yönünde çalışmalarıma zeytini de ilave ettim.Nar ekşisi,turşu,kayısı-erik meyve suyunu evde yapmaya devam ediyorum.Zeytin de geçen sene denemem de başarılı olunca Akhisar'dan dostum Tolga Uçar'dan aldığım ham zeytini %8 tuz da olgunlaştırarak tüketime hazır hale getirdim.3 - 5 ay arasında olgunlaşıyor.

 Yıkayıp kurutmaya alıp iyice kuruduktan sonra,
 zeytinyağlayıp buzdolabında saklıyorum.Markette satılan daha önce mecburiyetten aldığım ve nasıl yapıldığını bilemediğim ürünü tüketmeyeceğim.
Bu arada kedileri de unutmadım.Bahçeye gittikçe takviye ediyorum.

2 yorum:

  1. Salih Bey 2014 yılı hepimiz için iyi olur inşallah,teşekkürler ve güzel paylaşımlarınızın devamını diliyorum.

    Selamlar Saygılar.

    YanıtlaSil