Yaklaşık 1 aydır kolonileri kontrol etmedim.Bunda en büyük etken hava sıcaklıklarının 10-15C civarında seyretmesi idi.Bu hafta sıcaklıkların gündüzleri 15C üstünde seyretmesi nedeniyle arı uçuşu olabileceğini düşünerek arılığa gittim.Bütün kolonilerin uçuşta olduğunu ve polen taşıdıklarını gözlemledim.Çekmeceler de ölü varroa çok azdı.Damlatma usulü oksalik asit uyguladığımdan hava sıcaklıklarının düşmesini ve arıların gündüzde salkım halde kalmasını bekleyeceğim.Umarım bahara kayıpsız çıkarım.
Arı uçuşları devam ediyor.
Bahçeden topladığım narları nar ekşisi olarak değerlendirdim.Bundan sonra da narı yemek yerine, nar ekşisi olarak değlendireceğim.Nar ayıklama aleti olmaz ise ayıklamak çok zaman ve emek istiyor.
2021 sezonunda kısaca neler oldu... Sezon final yayınımız...
-
Selam Arı dostları koca bir yılı iyisi ve kötüsü ile çok şükür geride
bıraktık...bu yıl suni tohumlama yöntemi ileürettiğim ana arılarayoğunluk
verildi......
2 yıl önce
Salih bey Selamlar,
YanıtlaSilBu yıl hava şartları çok değişik oldu ve bizlerde yılın son Varroa mücadelesini uygulama zamanı seçiminde baya zorlanmış olduk.
Siz de en uygun zamanı yakalarsınız inşallah ve kayıpsız bir kış geçirirsiniz.
Nar ekşisini çok severim onun için mutlaka sizin önerdiğiniz gibi deniyeceğim,bizlerin buradan aldığımız nar ekşileri doğal değil sanırım onun için kendimiz sizin paylaşımınız gibi doğal üretir isek daha iyi olacağına inanıyorum.
Paylaşımlarınız için teşekkürler,
Selamlar Saygılar.
Merhaba Mehmet bey.
YanıtlaSilBu sene hava şartları oldukça değişik geçiyor.Geçen sene bu zaman da oksalik asit uygulaması yapmıştım.
Nar ekşisini yapmanızı tavsiye ederim.Piyasa satınlanlar glikozlu olduğu için koyu kıvamda oluyor.Yapmış olduğum nar ekşisinin tadı dakikalarca damağımdan gitmedi.
Kolay gelsin.
Selamlar.