12 Mart 2013 Salı

10 Mart 2013

2013 sezonu sonunda başladı.Havaların ısınması ile ilk kontrollerimi yaptım. Havaların geçen haftalarda 5C civarında olması nedeniyle kontrol yapmamıştım.Strafor kolonide bal stoklarının yeterli olduğu ve yavru atımının oldukça iyi olduğunu gözlemledim.Koloniyi termokovana naklini yaptım. 2-1 şerbet ve ilave ballı petek verdim.
Geçen sene bal ve polen topladığım koloni ise strafor koloniye göre durumu oldukça kötü idi.Şubat ayında koloni kadro ve bal stoku iyi durumda iken hızlı olarak azalma olmuş.Ana arının varlığı teyid ettim.Az miktarda kapalı gözlü yavru gözlemledim.Bal stoklarını iyileştirmek için 2 adet ballı petek ve diğer koloniden arısız kapalı gözlü yavrulu petek aktardım.Umarım yaptıklarım işe yarar.
2013 yılı için kıyafetimi yeniledim.Bu sefer başlığı ayrılabilen tulum şeklinde kıyafeti tercih ettim.
Tavuklar gelişmeye devam ediyor.Geçen sene hayvan kayıpları nedeniyle gerekli ilaçlamaları yapmak istedim.Fakat piyasa da ufak dozlar da ilaç temin etmek imkansız.Yine de araştırmaya devam edeceğim.  
Yapmış olduğumuz suluk iş görüyor.Hayvanlar hemen alıştılar.

2 yorum:

  1. Salih Bey selamlar,
    Maşallah bu yıl arılarınızın durumu iyi görünüyor,bereketli bir yıl geçirmenizi diliyorum.Arıcı kıyafetiniz hayırlı olsun,tavuklarınızın hepsi mutlu görünüyor maşallah.

    Selamlar Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Mehmet bey.
    Elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyorum.Umarım yeni sezon hepimiz için bereketli olur.
    Selamlar.

    YanıtlaSil