20 Mayıs 2012 Pazar

19 Mayıs 2012

Rutin koloni kontrollerime devam ettim.Güçlü kolonimden ayırdığım çerçevelerden ilk ana arımı elde ettim.Haftaya yumurta atmaya başlar sanırım.Hava yağışlı olduğundan yapmış olduğum kek ile beslemeye devam ettim.
Güçlü kolonimden tekrar 2 çerçeve alıp ana arı üretmek için diğer strafor ruşete aktardım.Besleme yapıldı.Haftaya meme kapanmış olmalı.
Güçlü kolonimde durum bu şekilde idi.Ana arı üretimi için 2 çerçeve alınınca kadro biraz düştü ama kapalı gözler epey çok.Haftaya toparlar sanırım.Bundan sonra düzenlerini bozmadan bal akımına hazırlayacağım.Polen toplamaya bu koloni de devam ediyorum.
Plastik temek petek te yavrulu gözler kapanmış.Arı tam kaplamasada ilgi gösteriyor.Çerçeveyi verirken şerbet ile ıslatmak gerekiyor.Ben yapmadığım için süreç uzadı.
Diğer kolonim bu hafta biraz kıpırdamışSıkışık vaziyette tutmaya devam ediyorum.Ana arı memesi kontrolü yaptım.Şimdilik sorun yok.Besleme yaparak takviye ettim.Bu dönem bal alırsam sonbaharda ana arıyı iptal edeceğim.
Strafor ruşet kovanların üçgen ve daire olanlarında ana arı üretimi devam ediyor.Polen toplama işini gelen polen miktarına bakarak devam edeceğim. 29 Nisan dan beri toplanan polen miktarı 580 gr.3 günde 1 hasat ediyorum. 3 günde yaklaşık 80 gr ile 110 gr arası polen alıyorum.Sistem şuan sorun çıkarmadı.Gelecek sene kovan miktarını arttırırsam tüm kovanları polene çalıştıracağım.Polen toplamakta bal hasadı kadar zevkliymiş.
Hafta içi güneş kendini göstermesede kirazlar iyice olgunlaşmış ve dökülmeye başlamış.
Arkadaşım Sıddık beyle ortak baktığımız tavuklarımız. Şuan 83 günlükler.Kısmetse temmuz ortası gibi ilk yumurtaları alırız.
Kümesin gözdesi.Salmon Brahma varyetesi.
Light Sussex'lerden biri.

2 yorum:

  1. LS akımına acaba ben ne zaman uyacağım?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Halil bey.Elinizde büyümekte olan piliçlerin yumurtlama verimini görünce diyeyim.

    YanıtlaSil