29 Nisan 2012 Pazar

29 Nisan 2012

Havaların ısınması kolonilerimde etkisini göstermeye başladı.Kuvvetli olan kolonimde full 4 çerçeve kapalı yavru ile karşılaştım.Bunların hepsi çıktığında daralma söz konusu olacağından ilave petek vererek rahatlatmaya çalıştım.Diğer kolonim oldukça yavaş kaldı.Ana sağlıklı olmasına karşın aheste takılıyor.
Apimaye firmasının gıdaya uygun plastikten üretmiş olduğu temel peteği iç kısımdan kabartmaya başlamışlar.Bu hızla giderlerse haftaya komple sırlanmış olması gerek.
Ana arı çerçevesini geçen hafta 3/4 nü kabartmışlardı.Bu hafta full örüp yavruyu kapatmışlar.
Diğer bir ana arı üretme çerçevesi.Durum aynı.Mayıs ayı içinde bu çerçeveleri alıp ana arı üretmede kullanacağım.Diğer yöntemleri uygulayarak ana arı üretmek şartlardan olayı pek mümkün gözükmüyor.
Gelelim polen toplamaya.Bu hafta sistemi kurdum.Kısmetse 3 günde 1 birikmiş polenleri toplamaya gideceğim.Bakalım nasibimizde ne var ?
Tuzak şuan kapalı.
Sistemin beyni.
Biriktirmiş olduğum balmumlarını eriterek mum yapımı için hazırladım.Tam sıkım yapamadığım için kayıplarım fazla olsa da, ev şartlarında ancak bu kadar çıkartabiliyorum.

2 yorum:

  1. Salih bey selamlar,
    Polen tuzaklarınız hayırlı olsun inşallah sonuçlar istediğiniz gibi olur .
    Ben Elektronik polen tuzağı şimdiye kadar Avrupada hiç görmedim,başarılar dilerim.

    Hayırlı sezonlar diliyorum,selamlar saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Mehmet bey.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Kovanlarıma hafta bir gittiğim için polen tuzaklarımda hep kurulu kalıyor.Bu sistemi geliştirdim.Ne kadar polen toplayacağımı bende merak ediyorum.
    Size de hayırlı sezonlar dilerim.
    Saygılarımla,

    YanıtlaSil