16 Nisan 2012 Pazartesi

15 Nisan 2012

Havaların soğuması ve yağışlı gitmesi nedeniyle yavru atımı azalmıştı.Daha önceki kapalı gözlerden çıkan arılar kadroyu çoğaltmış.Verdiğim şerbeti kuvvetli olan kolonim bu sefer tüketmişti.
Yalancı ana arı yapan koloniyi zayıf koloni tarafına silkelemiştim.Ana arı kesme durumu varmı diye kontrolümde ana arıyı görünce hep ihmal ettiğim işaretlendirme olayını geçici olarak boyarak yaptım.İleriki haftalarda numaralandırma yaparım.
Gelelim tavuklara.Brahma ve Light Sussex'ler 45 günlük oldu.Hava yağmurlu olmasına karşın içeri girmeyip suların içinde soluncan peşinde koştular.
Evde baktığım diğer parti civcivlerde 3 haftalık olunca arkadaşım Sıddık beyin kümesine nakil ettim.Bunlar köy tavuğu.
Pazardan alınan yaşıt civcivlerle karıştırıldı.Birbirlerine saldırma durumu olmadı.Daha fazla gün farkı olsa kesin saldırmalar olurdu.

2 yorum:

  1. Salih bey her insanda değişik hobiler var sizin tavuk olayı daha ağır basıyor herhalde,hem arıcılıkta hem tavuk yetiştiriciliğinde başarılı olmanız dileklerimle,kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. İlhami bey,tavuk olayı sonradan çıktı.Arıcılık benim için daha önemli.Sizde iyi bilirsiniz ki koloniyi yönetmek bilgi ve tecrübe istiyor.Bıkmadan öğrenerek yoluma devam ediyorum.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil