24 Nisan 2011 Pazar

23 Nisan 2011

23 Nisan Çocuk Bayramında bende çocuklarımın 1 hafta neler yaptığını kontrol etmeye gittim.Hava şartları sert olmasından dolayı bu haftada pek ilerleme olmadığını gördüm.Güneş bazen bulutların arasında çıkınca arılar hemen çalışmaya başlıyorlardı.

Geçen seneki favori kolinin giriş kapısında epey bir yığılma vardı.Sonbahar da yağmacılığı önlemek için giriş deliğini teke düşürmüştüm.Hepsini açınca sorun kalmadı.


Oğul kovanımda kadro biraz fazlalaşmış olarak gördüm.Fakat ilave vermiş olduğum peteği daha sarmamışlar.Şerbete tüm koloniler de devam ettim.


Favori olan ve diğer yeni kolonilere ana arı üretmek için temel petekli çıta verdim.Zira bu kolonilerde çıkıma yakın arı gözü epey fazla.1 haftalık süreçte kadro fazlalaşmasında işleri olur hemde ana arı üretmek için temiz kabarmış peteğe sahip olurum diye düşündüm.


Yeni kolonilere de ilave ana arı üretme çıtası ile şerbetleri verildi.

Tavuklarımın durumuna gelince.Vermiş olduğum buğdaya pek rabet etmiyorlar nedense.Zamanla alışacaklar başka çareleri yok.




Kümesin erkeklerinden.Bakalım hangisi kral olacak ?


Kümesin ek yerlerine su izolasyon bantı yapıştırmaya devam ettim.


Bunlar da yeni konuklar.Epey miktar da leylek yuvası etrafta var.Birkaç kere yakın çevreme inip, dal parçaları toplayıp yuvalarını kurmaya devam ettiler.
























2 yorum:

  1. Salih Bey Termo kovanlarla yaptığınız çalışmaları paylaşırsanız çok sevinirim. Çünkü bu sene arılarıma ben kendim bakıyorum. Tecrübelerinizden istifade etmek isterim.

    YanıtlaSil
  2. Arıcılıkta 3.senem.Geçen 2 senede yaptığım hatalar yüzünden 4 koloni kaybettim.Mümkün olduğunca bende tecrübeli arkadaşlardan bilgiler edinip uygulamalarımı yapmaya çalışıyorum.Beni takip ederken bu alemde tecrübeli arkadaşları da takip etmeni öneririm.

    YanıtlaSil