27 Mart 2011 Pazar

27 Mart 2011

Hafta sonu hava sıcaklığının yükselmesi arı uçuşlarını hızlandırmış olduğunu gördüm. Geçen hafta vermiş olduğum 2-1 şerbet bitmişti.Bu hafta da tekrar 2-1 şerbete devam ettim. Kovana polen gelişini gözlemlediğim için çıta kontrolü yapmadım.

Geçen seneki favori kolonimde tüm çıtalar arı ile dolmaya başlamış. 15 Nisan'a kadar ilave petek ister.Geçen sene bu koloniden ana arı üretmiş fakat yağmacılık sebebi ile kaybetmiştim. Bu sene niyetim tüm ana arıları bu koloniden üretmek.

Kovan içine ve kovan üst şerbetliğe 2-1 şurubu koydum.

Üretmiş olduğum tavukların son hali .....

2 yorum:

  1. Salih bey selamlar,
    Hayırlı sezonlar diliyorum,besleme yaparken
    arı uçuşu olmayan geç bir zamanı seçmenizi tavsiye ederim,gündüzleri doğada nektar olmadığı için arılar şerbetin kokusunu alarak
    besinin kaynağını arayacaklardır ve en zayıf koloniye zorla girerek zarar vereceklerdir onun için arıların geceleri hemen alabilecekleri miktarlarda besleme yapmanızı size öneririm.
    Ürettiğiniz tavuklar harika görünüyor tebrikler,
    selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Sizede hayırlı sezonlar dilerim Mehmet bey.2009 da hasat öncesi 2 koloni,2010 da hasat sonrası 2 daha olmak üzere 4 koloniyi yağmacılıktan kaybettim.Hatalarım yüzümden hep yağmacılığı tetikledi.Uyarılarınızı dikkate alacağım.Teşekkürler.

    YanıtlaSil