12 Haziran 2010 Cumartesi

12 Haziran 2010

Haftalar ilerledikçe bazı sıkıntılar kendini daha iyi göstermeye başladı.Bunlardan en önemlisi oğul veren koloninin durumu.Elimde yedek ana arı olmayınca ana arı doğmasını beklemem,ananın dönlenmesi, yumurtlaması derken enaz 3 hafta kaybettim.Sonuç olarak koloni nufüsu yeterli sayıya ulaşamadı.Ayçiçek balına 1 ay kala bu koloniden bal almak mucize olur.Bir koloniye oğul verdirmemek ne demek olduğunu bu sene yaşayınca anladım. Bana 2010 senesinin ilk dersi oldu !!!

Geçen hafta verdiğim ana arı üretme çıtasında da yavru atımı yoktu.
Ana arı üretme kovanında nüfus oldukça azaldı.Bu sene ilk denemem de 4 ana arı dan 3'ünde başarılı oldum ama nüfus yetersiz olunca ana arının yumurtalarına bakacak işçi arılarının azlığı koloninin gelişmesinde önemli rol oynuyor.Seneye kısmetse bu yöntem yerine jenter kit kullanarak ana arı üretmeyi deneyeceğim.Bunun içinde kuvvetli bakıcı koloni temin etmem yada yapmam gerekli.
Kirazlar haftaya toplanır.Bu hafta tadı daha da güzelleşti.
Daha önceki haftalarda toplamış olduğum balmumlarını hafta içinde eriterek mum yapmaya çalıştım.Geçen sene mumları eritmede başarısız olmuştum.Bundan sonra fazla elimde kalan balmumlarını eriterek mum şeklinde değerlendirmeye çalışacağım. İlk mumum.






















2 yorum:

  1. Sayın Gülgün,deneme yanılma metodu,tecrübe sahibi olmak için bazı yolların katedilmesi gerekiyor,hata yapmadan da çoğu zaman başarı gelmiyor,artık bunları yol kazası olarak kabul edip,yola daha da azimle devam etmek gerekiyor.Başarı ve kolaylıklar dilerim.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil