10 Nisan 2011 Pazar

10 Nisan 2011

Bu haftaki kontrollerimde geçen haftaya göre çok ilerleme kaydetmediğini gördüm.İlave verdiğim petekleri çok az arı sarmıştı.Bunda hava şartlarının büyük rolü var.Hafta içi sıcaklıklar 5-10 C arasında oldu.

Kapalı yavru,polen ve üst kısımda bal ile çevrili bir peteğim.

2-1 şerbete bu hafta da devam ettim.Hava şartları düzelirse bu koloniye dikkat etmem gerekecek.Zira çok hızlı büyüyüp,oldukça hızlı petek kabartıyor.

Kümesteki tavuklara gelince.2 adet horoz daha da belirgin hale geldi.İbikleri büyümeye başladı.

Yem ve suları takviye edildi.


Hafta içinde kuluçka.netten Resul beyin çıkımları oldu.23 adet civciv çıktı.3'ü bana kaldı.Kanatlarında beyaz tüyler gittikçe belirgin olmaya başladı.Bu çıkımlardan sonra Ankara'dan temin ettiğim 30 adet light sussex cinsi yumurtayı makinaya koydum.Hedef 3 partide 90 adet civciv elde etmek.Böylelikle temmuz ayına yaklaşık 110 civarında hayvanla girerim.Sonbahar da horozların bir kısmı yemeklik, bir kısmını canlı satış olarak değerlendirilebiliriz.Elde edilecek yumurtaları ise civciv üretiminde kullanabilir,kuluçkalık olarak yada yemek için satışını Levent beyle yapabiliriz diye düşünüyorum.







2 yorum:

  1. salih kardeş ilerlemen güzel ilerlemek insana yorgunlunu alır ve mutlu eder hayeler insanı doru yerdetutar bulundun yerde başarılar selam saygılar

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Mustafa.Sana da başarılar yeni sezonda.

    YanıtlaSil