3 Nisan 2011 Pazar

03 Nisan 2011

Bugün yaptığım haftalık kontrolde geçen hafta verdiğim şerbetin bitmiş olduğunu ve arılar üzerinde olumlu etki yaptığını gördüm.Zira her iki kolonide nüfus artışını gözlemledim.Bu hafta da her iki kovanada 1,5 lt 2-1 şerbet verdim. Favori kolonimde nüfus artışı diğer koloniye göre daha fazla idi.Sıkıştırma bölmesini çıkardım.Geçen seneki tecrübeme dayanarak şerbetliğin alt kısmını kontrol etme gereği gördüm.


Ve düşündüğümü buldum.Geçen sene zamanında petek vermediğim için koloni 2 sıra tam çerçeve boyu dalak örmüştü.Tam zamanında yakaladım.Yoksa boşa uğraşacaklardı.Hemen 2 çerçeve hasattan kalan petek ilave ettim.Hem sıkışmalarını önledim hem de bozuk yüzeyleri tamir ederler. Haftaya umarım yanılmam.

2 adet ilave çerçeve ile son sıraya şerbetliği koydum.


Artan şerbetide üst şerbetliğe koydum.

Tavuklar da bu hafta biraz daha büyümüşler.Geçen hafta koyduğum 2 haftalık civcivimin malasef öldü.Sanırım büyükler tarafından ezildi.Bu bana kötü bir ders oldu.Kümese ya civciv yeri yapacam yada evde en az 1 aylık olana kadar bakacağım.

Kuluçka netten bir arkadaşıma ait 33 yumurtadan bugün çıkımlar başladı.Bu partiden sonra makinaya tekrar yumurta yükleyeceğim kısmetse.

2 yorum:

  1. Makine bir hayli başarıyla gidiyor ne güzel...

    Bende TİX-9 kararımı verdim bakalım, yazılım değişikliği gerekti bizim işler için, sanırım olacak...

    Arılarında tavuklarında (Sussex galiba) maşallahı var.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Halil bey.Makina döllü yumurtada %90-95 arası verimle çalışıyor.TİX-9 da yumurtayı elle döndürmek zorunda kalacaksınız.Ana arı üretimi içinde kullanacaksınız sanırım.Sizi takip edeceğim.Umarım başarılı olursunuz.

    YanıtlaSil