21 Mart 2010 Pazar

21 Mart 2010

2 ay sonra arılarıma gittim. 2010 senesinin ilk kontrolünü yaptım.Her iki kovanımda yavru gözleri mevcuttu.Polen stoku başlamış.Arı mevcutu bir kovanda 4 diğerinde formik asit uygulamasında hatam yüzünden 2 avuç arı kaybettiim için 3 çerçeve idi.Varroa yaptığım formik ve oksalik asit uygulaması sayesinde hemen hemen yoktu. Her kovana 1/2 litre 2-1 şerbet verdim. Kışın oksalik asit uygulamasında kovanda nem ile karşılaşmamıştım.Fakat bugün kovanlarda üst şerbetlikte epey nem birikmişti.Bazı peteklerde küflenmişti.Hava ısınınca nemde hemen artıyor.Seneye kovanların yağmur ve kardan etkilenmemesi için başka seçenekler bulmalıyım.





Körük yakma özellikle rüzgarlı havalarda sorun olduğu için çakmak gazı ile çalışan pürmüz aldım.
Erikler çiçek açmaya başladı.Önümüzdeki haftalarda çiçek sayısı artıkça işlerimiz daha da artacak.














4 yorum:

  1. Yeni sezonunuz hayırlı ve bereketli olsun Salih bey,kolonileri gözlemlemek ve duruma göre doğru hareket etmek arıcılıkta en başarılı yöntem,çalışmalarınızda başarılar dilerim,selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Mehmet bey.Sizin uygulamalarınız ve yardımlarınız ile bu işi öğrenmeye çalışıyorum.Size de yeni sezonda başarılar diliyorum.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar salih bey .. kovanlarınızın hepsi plastik mi ? acaba nemden bahsettiğiniz kovanları kışlatırken ne gibi önlemler aldınız ki bu sene için farklı önlemler düşünüyorsunuz ?

    YanıtlaSil
  4. Hüseyin bey,
    Bendeki kovanlar plastik.Kışın çadır gibi örttüm fakat aşırı rüzgardan uçtu.Bu seferde üstünü sarmaladım.Ocak ayında nem yoktu.Dün yaptığım kontrolde ciddi şekilde üst kapakta nemle karşılaştım.Eğer örtü kapağı plastik değilde çuval olsaydı yoğuşan nem direkt kovan içinde kalacaktı.Gelecek sene için üstünü sundurma şeklinde yapmam gerekecek.Esasında birsey olmaz bu kovanlara ama bu işte insan yeni olunca fazla hassas oluyor.

    Saygılarımla,

    YanıtlaSil